2010. május 17., hétfő

Yamagata Scream

Év: 2009
Ország: Japán
Műfaj: vígjáték, horror, romantikus
Rendező: Naoto Takenaka
Író: Yashushi Akimoto

Dióhéjban:
A film azzal kezdődik, hogy egy kisebb diákcsoport tanulmányi kirándulást tesz busszal az Oshakabe nevű kis faluba. Első állomásuk a helyi templom lesz, főleg azért, mert a kirándulást szervező tanárnő megtudja, hogy népszerű hely ez a párkeresőknek. Egy visszaemlékezésből megtudhatjuk, hogy évszázadokkal ezelőtt Tsuzuranuki Tadatsune, akinek később a templomot emelték nagy csatát vívott itt. A harcot elbukta, menyasszonya, Mitsubue lesz ezután a templom papnője. Visszatérve a jelenbe -> A csapat autója megérkezik a faluba és egyből le is robban, tehát gyalog kell megtenniük az utat a templomig egy sűrű erdőn keresztülvágva. Hirtelen felbukkan a semmiből egy szamuráj, és leszúrja az idegenvezetőt, aki holtan esik össze... Legalábbis azt hinnénk, de ekkor megjelenik egy csapat éneklő muksó, hogy üdvözölje a látogatókat. Együtt indulnak tovább a célhoz. Kiderül, hogy polgármesterék egy szupertemplomot akarnak a régi helyére építeni, hogy több látogatót csalogassanak vele. Ezt a helyi fodrász igyekszik megakadályozni, sikertelenül. Miután megérkezik a buldózer, és lerombolják (majdnem a fodrász nagyijával együtt) a templom szobrát, életre kelnek a régi harcosok... És itt kezdődik igazán a film. Ha a többire is kíváncsi valaki, tessék megnézni a filmet ;)
A film rendezője, Naoto Takenaka elsősorban színész, és csak aztán rendező... sajnos ez érezhető, de attól még nem rossz film. Azonban az írónak Yashushi Akimotonak már magában a horror műfajban is vannak tapasztalatai, nevéhez fűzhető pl.: Densen Uta (Suicide Song) és a Chakushin Ari (One Missed Call) is.

Személyes vélemény:
Lehetne jobb is... Irtó szórakoztató, színes, zenés, vicces, tele van pózolással és túlzással a film, talán emiatt is olyan jó nézni, ezek tartják vissza attól, hogy unalmassá váljon. Semmi újat nem mutat, nincs semmi komoly mondanivalója, de kikapcsolódásra tökéletes.

Ajánlás:
Azoknak, akik könnyedebb kikapcsolódásra vágynak, vevőek az idétlen poénokra, és nem riadnak vissza egy kis (már-már túl kevés) vértől és sok kékbőrű, hosszú fekete hajú zombitól, ez egy ideális film.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése