2011. október 30., vasárnap

Néhány érdekesség (legendák, megmagyarázhatatlan dolgok)

Néhány érdekes dolog, amit találtam, a wikipediáról ... vannak ott ám ijesztő dolgok.

  • Boszorkányok órája: éjjel 03:00 és 04:00 között, szörnyek és kísértetek ekkor a legerősebbek, a fekete mágia ilyenkor a leghatásosabb.
  • Rugóláb Jack: "Rugóláb Jack a tanúk leírása alapján ördögszerű, izzó szemű, karmos kezű, fekete köpenyes lény. Állítólag hihetetlen ugrásokra volt képes (innen a név); legalább két tanúvallomás alátámasztja, hogy érthetően beszélt angolul – de szokatlanul mély hangon." (az oldalról)
  • Belchen alagút: Egy nő a semmiből tűnik fel, autósokat állít meg, és fuvart kér. Néha beszél is a vezetőkhöz, de mire azok a hátsó ülésre pillantanak, a nő sehol.
  • Boy Scout lane ("Cserkészfiú út"): Az '50-es/'60-as években egy elhagyatott amerikai kisúton néhány cserkészfiú meghalt, de hogy hogyan, azt csak találgatni lehet... állítólag lehet látni éjjelente a lámpásaik fényét, és hallani lehet a gallyak törését lábaik alatt, ahogy a társaik után kutatnak segítségért.
  • Bunny Man (Nyúlember): Egy férfi nyúljelmezben (illetve már csak a szelleme), baltával a kezében tör rá az emberek életére egy bizonyos hídnál, és állítólag minden halloweenkor visszajár megemlékezni a saját halálára...
  • Mellified man: Egy elképzelés szerint, ha valaki nagyon sok ideig csak mézet eszik, és semmi mást, és mézben is fürdik addig, amíg mézet nem izzad, és az ürüléke is az nem lesz, halála után egy mézzel teli koporsóba kell zárni. 100 évvel később olyan anyaggá válik, amit törött csontok, és egyéb sérülések gyógyíthatóak.
  • Rober the Doll (Robert a baba): Az 1900-as évek elején egy kisfiú kapott egy babát egy afrikai dolgozótól. A legenda szerint a szolga jártas volt a fekete mágiában, és nem nagyon kedvelte a családot. A fiú szülei sejtették, hogy valami nincs rendben játékkal, miután látták a gyereküket társalogni vele. Egyik éjjel Robert életre kelt, és riogatni kezdte a gyereket, ekkor már mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a baba gonosz. Sok évvel később egy másik család költözött be a lakásba, és egy kislány kapta meg Robertet, a baba viszont a lány életére tört... Ma már múzeumban van Robert, és a dolgozók azt állítják, a baba él. A kislány, akit Robert meg akart ölni azóta felnőtt, és gyakran nyilatkozik az esetről.

A következő érdekességekről szóló bejegyzés is ilyen lesz, csak az az igazolhatóan megtörtént dolgokról fog szólni, ami persze még ezeknél is zavaróbb....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése