2012. július 2., hétfő

könyvek-KöNyVeK-KÖNYVEK

Szombaton még az utolsó napon elmenem könyvtárba (a Szabó Ervinbe), mert most egy hónapig szünetelnek, és akartam valami jó olvasnivalót nyárra, főleg, mert keveset olvasok, és vissza kéne szoktatnom magam...

Igazából csak a filozófia és pszichológia polcokon nézelődtem, mert már egy ideje ez áll érdeklődésem középpontjában, és ezekkel tértem haza:
  • Nietzsche - Az antikrisztus
  • Nietzsche - Így szólott Zarathustra (ok, ez nem könyvtári, amikor a sorban álltam, akkor jött apám, és szólott "Ez nekünk is megvan"... csak a könyvespolcunk úgy néz ki, hogy néhány száz könyv egy max. 50cm széles polcba betuszkolva, és emlékszem, költözéskor az volt a lényeg, minél több könyvet tudjunk tartani rajta, szóval vannak olyan szintek is, ahol 3 rétegben futnak a sorok... egy élvezet bármit is megkeresni rajta...)
  • Maeterlinck - A halál
  • Seligmann - Mágia és Okkultizmus az európai gondolkodásban
  • A pszichológia alapjai (ez egy "felsőoktatási tankönyv")
  • Erika Cheetham - A Nagy Nostradamus Könyv (vagyis Nostradamus eredeti nyelven íródott próféciái, vele párhuzamosan a fordított szöveg, és minden ilyen négysoros vers után Cheetham magyarázza, hogy mit jelenthet ez)
És ehhez jön még egy másik könyvtári könyv, ami régebben lett kölcsönözve, de éppen olvasom, ez Samuel Beckettől a Watt. Samuel Beckett nagyon jól ír, még sokéve olvastam tőle a Godotra várva c. írását, és nagyon tetszett... azt majd szívesen újraolvasnám.

Majd írok róluk valamit, ha elolvastam őket.

Ééés, még azt hiszem két héttel ezelőtt volt a Budapesti Japán Iskolában vásár... minden 100ft, nagy kupac holmi a tornateremben, és persze tömeg. Vettem 4db könyvet, de sajnos ott még nem tart a japán tudásom, hogy pontosan meg tudjam mondani, miről szólnak, kivéve egyet, ami egy mesekönyv, és az egész hiraganával van írva... a másik 3-ból 2 valami jó hosszú szamurájos regény 38. és 39. kötete (ebből az egyiket megkapta Leimailla, alias E., mert mondta, hogy hozzak neki valamit, amiben sok szöveg van...), és a másik pedig valószínűleg egy sci-fi, vagy minden esetre valami paranormális dolgokkal foglalkozó regény.
A lényeg az volt nálam, hogy ezek segítségével valamennyire felmérhessem, hogy mennyit fejlődök, meg persze jó lesz, ha már képes leszek elolvasni is őket (kivéve a mesekönyvet, mert azt csak azért vettem meg, mert tetszett...) egyenlőre még sok jel van, amiről nemtom mit jelentenek, de amikor olyanokat látok, amikről tudom, mik, az elég biztató dolog... főleg, ha egy sort is el tudok olvasni... hát még jó pár évig elleszek ezzel a japántanulással asszem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése