2012. szeptember 4., kedd

Programok

Holnap jó korán elutazok a gólyatáborba, majd pénteken rohanok is vissza... szóval addig megint nem leszek gép közelében, de utána rögtön jön is majd egy beszámoló, mert a Müpában előadásra kerülő Mahler 5. szimfóniáját nézem meg péntek (azaz szept. 7-e) este (ezért jövök vissza, amúgy tovább tart a tábor...) azon az estén még hallani lehet Gyöngyösi Levente 3. szimfóniáját is, de arról még szinte semmit nem tudok, csak sekélyes háttérinfókat... majd kiderül, milyen lesz.

Aztán még jóóóóval később, november 19-én az Operaházban lesz Mahler 1. szimfóniája és Schumann a-moll gordonkaversenye, ezt is biztosan meg fogom nézni, de ezeken kívül még egy elég szép lista van, kinézett koncertekről... amiből ha csak az ötödére is eljutok, boldog (?) leszek...

Szóval most egy darabig Mahlert is nyomatok ezen az oldalon, persze nem sokat...
Amúgy az egyik kedvenc zeneszerzőm, kiskoromban annyit hallottam az első szimfóniáját, hogy teljesen beleégett az agyamba... remélem, majd több verzióban is hallhatom majd azt.
Ja, és Mahlertől ilyenkor év vége felé elég sokat játszanak... most lehet néha a fejét is látni a városban... úgy értem plakáton (asszem pont a 7.-i koncertet reklámozzák vele).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése