2014. február 6., csütörtök

Arról, hogy mi van velem

Jó régen nem írtam... annyira régen, hogy egy kicsit facsarnom kellett az agyamat, hogy mi is volt az az e-mailcím, amit ehhez a bloghoz használok... (csak mert valami robot spameket küldött a fiókomról mit sem sejtő ismerőseimnek, emiatt pedig funkcionálisan létrehoztam vagy kismillió e-mailfiókot, hogy ne legyen legközelebb gond azzal ha elvesztem a legfőbbet, mert megosztottak az erők... hű de izgalmas.... na mindegy.) Ennek egyik legfőbb oka az volt, hogy teljesen elment tőle a kedvem, még akkor is, ha magamra erőltettem, mer ugye ha már csinálom, akkor rendesen kéne, de közben meg ha már hobbiról van szó, akkor nem kéne kényszerűnek lennie... szóval ilyen gondom volt a dologgal, ezért határozatlan ideig szünetet tartottam... nem mondom, hogy vége a szünetnek, de most már ott tartok, hogy rengeteg mindenről szeretnék írni, és van is kedvem hozzá, de nem ígérek semmit, mert annak bénázás lesz a vége...
Amúgy nagyon sok minden történt az utóbbi pár hónapban velem... és mesélek is, szal ha valakit ez a rész nem érdekel, nem kell tovább olvasni ;) (mondjuk az egészet eddig sem "kellett"...)
Igazából van egy jó hosszútávú terv, amiről nem fogok írni, mert még másfél év múlva lesz, és szigorúan titkos... (akkor jó, hogy megemlítettem...)
Ami nem titkos, de jó sokára lesz belőle bármi is, az egy régi álmom megvalósításának útja, 99% önszorgalomból (a maradék 1%-ot fenntartom valami csodás külső segítség megjelenésének reményére) amiből tudom, hogy soha nem lesz semmi, de végül is attól még lehet igyekezni... a lényeg, hogy a keresztényi ördögűzés és démonológia irányában szélesíteném ismereteimet, bár tudom, hogy ez nem könnyű, főleg azért, mert ugye honnan tudja az ember, hogy miben mekkora súlyú a fikció, és mekkora a valós infó... De elkezdetm latinul és ógörögül tanulni, ami ettől függetlenül is érdekel, majd írok róla egy-két dolgot, hátha más is tanulná... ha nem jön össze más, idős koromra egyetemi klasszika-filológia/filozófia tanár leszek... egy másik álmomban, de minden esetre alapozni nem árt.
A másik meg sok-sok iskolai dolog, úgy felturbóztam magam erre a félév végi vizsgaidőszakra, hogy 5,26-os átlagot csináltam (okok, ez ilyen kredites számolós cuccossal, amúgy asszem 4,9 vagy valami ilyesmi, de mennyivel coolabb úgy mondani, hogy 5 fölött van...) amire igen büszke vagyok, mert rengeteg munkám volt benne... igazából azért örülök ennyire, mert sokat dolgoztam, és pozitív visszajelzéseket kaptam érte. Ez egy kifejezetten remek dolog, és nagyban emeli az ember lelkesedését és az érdeklődése is fenn marad ezáltal. Még egy suliban sem éreztem ilyen jól magam :D
A másik, hogy ez a fősuli sajna egy olyan diplomát ad, hogy szinte lehetetlen a környéken (ez alatt kb Európát értem..) elhelyezkedni... vagyis lehet, csak elég nyakatekert módokon, ha csak ezt az egy képesítést akarom használni önmagában... Szóval elkezdtem egy okj-s képzést is, amivel kb kapni fogok remélhetőleg másfél év múlva egy hangtechnikus/hangmérnök papírt, amivel már többre jutok, úgy hogy bőven az érdeklődési körömön belül maradhatok szakmákat tekintve. Ez mondjuk kissé hirtelen jött és már egy félév lement, azt pedig pótolnom kell, fel kell kötnöm a gatyát, mert reggeltől délutánig a fősulin leszek, délutántól estig pedig az okj-s sulin... ami baromi fárasztó lesz, de ha minden jól megy, megéri... az egyetlen problémám azzal az okj-s sulival, hogy irtó szétszórtan működik, és nagyon sokan panaszkodnak az iskola hozzáállásáról... én még csak egy hete járok ide, ezért nem nagyon tapasztaltam a dolgokat (azon kívül, hogy a párom is jelentkezett egy másik szakra, és őt elfelejtették felhívni, hogy sikerült a jelentkezés, ha nem mi hívjuk fel őket, máig nem tudnánk hogy felvették őt is... ez azért elég kellemetlen...) remélem, hogy össze szedik magukat, mert ha nem, nem biztos hogy megéri egy papírfecni azt a sok energiát amit eredményesebb dolgokba is belefektethetnék... majd kiderül. Amit viszont már nagyon sajnálok, hogy egy okj-s órám ütközik a fősulis esztétika órámmal, amit egy remek tanár tart, és kb amiatt jelentkeztem ebbe a suliba, mert nyílt napon láttam egy ilyen órát tőle, és nagyon megtetszett a dolog... másfél éve várom ezt az órát, most meg emiatt nem fogok tudni bejárni, mert a másik iskolában nagyon kis óraszámú dolgok vannak ezért nem lenne jó kihagyni őket :/.... talán jövőre be tudok majd járni rá :/
A harmadik dolog, hogy voltam pár hete majdnem egy hétig Isztambulban néhány osztály/iskolatárssal (köztük Leimailla, alias E.-vel), amiről szerintem írni fogok egy kicsit bővebben valamikor... (amúgy igen, az pont vizsgaidőszakkor volt... még a szállásunkon is Marxot meg Nietzschét jegyzeteltem...)
Na, most jól kiöntöttem ide a lelkem, ideje feltörölni magam után...
A következő bejegyzés Mahler I. szimfóniájának koncertjéről lesz, amit a MÁV zenekar adott elő a Zeneakadémián még múlt hét pénteken... és egy nem túl kedves összehasonlítás egy korábbi koncerttel, ugyanúgy Mahler I., szintén korábbi verzió, csak az Operaház zenekarától, az Operában. (Az utóbbiról még jóval korábban tettem is említést a blogon.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése