2012. január 19., csütörtök

Nem túl vidám, de zseniális zenét játszó együttesek /zenészek

Már hatszorosára kerekedett szemekkel ültem a tévé elé, hogy végre megnézzem a várva várt snooker meccset, de mikor arra a bizonyos sportcsatornára kapcsoltam, láttam, hogy ezek még ott sielnek, szal utána néztem, hogy mikor is kezdődik, erre kiderült, hogy már volt is (de nemmmm mondom el, hogy ki nyert!)...szóval fogtam az előre begyűjtött nagy csomag kedvenc kekszet és a nagyon burzsuj ír vörös sörömet, és inkább ide írok (meccs lesz ma még, élőben, Graeme Dott és John Higgins fognak játszani...)

XIU XIU (amerikai, nem kínai, csak a név eredete az)

Néha (nagyon ritkán) van olyan, hogy rákattanok egy együttesre, és napokig csak azt hallgatom, egész nap annak a számai mennek a fejemben, és a füzeteimbe is annak dalszövegeit firkálom órák alatt... a Xiu Xiu is ide tartozik, szinte véletlenül bukkantam rá, és azóta sem bírom kiheverni.
Ők csinálják a legszebb zajokat, a hiperérzékeny Jamie Stewart kegyetlen szövegeket ír, és énekel, a többi tag változó, hol sokan vannak, hol csak egy-kettő, mindenesetre remek zenéket tudnak összerakni... Valamiért a legtöbb szám nagyon személyesnek tűnik (valszeg az is), eleinte talán nem fog tetszeni, nekem is szoknom kellett 1-2 óráig...

Műfaját tekintve kb. valami experimental rock és szinti pop keveréke, sok csörömpöléssel és egyéb zajokkal, és gyakran a sírás határán álló énekkel.

Ja, és a klipek általában eléggé alacsony költségvetésűek...


The Paper Chase

Alternatív noise rockbanda, általában horrorisztikus témákkal és érdekes hangeffektekkel, disszonáns dallamokal (egyik kedvencem az ollócsattogtatás a We know where you sleep elején)



Chad VanGaalen

Először azt hittem, hogy egy együttesről van szó, de nem, ez egyetlen ember, aki énekel, zenél, és ő maga is készíti a klipeket (tekintélyes helyen szerepelnek a top legbetegebb animációs klip ranglistámon), sokféle zenét csinál, ha műfaji besorolást kéne mondanom.... indie rock folk elemekkel...vannak vidámabb számai is, de azért akad jó pár komorabb hangulatú is.



Supercar

Elektronikus/alternatív rockegyüttes Japánból. Még 2005-ben feloszlott, de amit hátra hagyta, arra még 2105-ben is azt fogják mondani, hogy remek muzsika... A zenéjük hangulata olyan, mint amikor valaki éjjel vonatozik, minden csendes, az ember valami nyugis zenét hallgat, közben néz ki az ablakon, kint esik a hideg eső, a vonatban viszont megy a fűtés...



Mimicking Birds

A Modest Mouse Isaac Brockja egyengette az együttes útjait megalakulásakor, nyilván, mert felismerte, milyen tehetséges csapatról van szó. Indie rockot játszanak, gyakran hallani az akusztikus gitárt, lassabb számaik vannak, az ének pedig olyan, mintha valami hősi eposzt mesélne... nagyon érdekes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése