2012. január 21., szombat

Akiért a szén-monoxid riasztó szól...

Éppen a szobámban meditatív állapotban pasziánszoztam, amikor hallottam, hogy "pííí". A sütő jelzőjének is pont ilyen a hangja, csak az nem kb. fél percenként csinálja ezt, hanem sokkal erőszakosabban, kb. 1 másodpercenként... szóval a 4. "pííí" után kimentem megnézni, mi történik vajon most a külvilágban, erre apám mondja, hogy hát ez a szén-monoxid riasztó, és nemtuggyamivan, valszeg lemerülőben van az elem... ööö.... hát szerintem ez baromság, de ő úgy gondolja, nincs miért riasszon, mert nincs szén-monoxid forrás a közelben (de van...), mivel idegesítő volt a hangja, apám leszerelte, de a megnyugtatás kedvéért meggyújtott egy gyertyát, az meg égett, szal szerinte minden oké....

Azért annyira nem vagyok benne biztos, hogy ez ilyen egyszerű, bármilyen esélyekkel vitába szállni viszont szinte lehetetlen egy olyan emberrel, aki ennyire csak a saját elképzelésében hisz, és még csak teret sem akar adni más opciónak... ennyi. Nálam minden esetre nyitva van az ablak, és egész éjjel így lesz, mert előbb fáznék meg, mint elpatkolnék... ha már mindenki alszik, kint is ki fogom nyitni az ablakokat.

Ha bárkinél hasonló helyzet lenne a legkevesebb, amit megtehet, az egy nagy szellőztetés és a gázforrások elzárása... meg mondjuk szólni valami gázszerelőnek.

Szén-monoxid mérgezés első jelei (nem túl extrémek...):
  • fejfájás
  • szédülés
  • fáradtság
  • álmosság
  • hányinger

Infó: Wikipédia ide tartozó cikke.

Ez most valami tanulságosszerű dolog akart volna lenni...

De legalább itt van egy baromi jó szám az egyik kedvenc együttesemtől...

1 megjegyzés:

  1. Ez a szám... túl jó :D Szomorú az, hogy manapság kevesen értékelik a jó zenét.

    VálaszTörlés