2010. augusztus 11., szerda

The fly


Év: 1958
Ország: USA
Műfaj: horror, sci-fi, dráma
Rendező: Kurt Neumann
Szereplők: Vincent Price, Patricia Owens, David Hedison, Herbert Marshall

A történet:
Helen, miután egy gyárban az egyik géppel megölte a férjét, felhívja annak testvérét, és megkéri, hogy értesítse a rendőrséget. Francois felhívja a rendőrfelügyelőt, aki azonnal odamegy. Kiszedik Andre maradványait a gépből, majd elszállítják.
Francois nem érti, Helen miért ölte meg ilyen brutálisan a férjét, hiszen boldog házasságban éltek.
Elmennek Helenhez, a nő pedig teljes nyugalommal ismeri be a gyilkosságot. Azt is elmondja, hogy maga Andre mászott a gépbe, hogy a felesége megölje, de hogy miért tette, nem volt hajlandó elmondani.
Napokkal később, Helen hisztérikusan viselkedik, mert a nővér a szobájában lecsapott egy legyet. Mikor Francois elmegy hozzá, egy hazugsággal ráveszi a nőt, hogy elmesélje, mi történt.

Helen elmondja, hogy a gyilkossággal férje utolsó kívánságát teljesítette... Az egész 3 hónappal ezelőtt kezdődött, mikor Andre nagy boldogan elújságolta Helennek új találmányát, egy teleportáló gépet...

Személyes vélemény:
Régi, de hatásos film. Egészen az utolsó 10-15 percig tartja a feszültséget, és nem mutatja a szörnyet, csak Andret egy fekete kendővel letakarva (ami még így is zavaró látvány volt...). És pont ez a jó sok régi horrorfilmben, hogy nem hagyja, hogy a néző megszokja a szörny látványát, és csak időnkét, pár pillanatra mutatja... bár a légyember mai szemmel nem annyira ijesztő, a légy fejét elég élethűen csinálták meg, úgyhogy nem nagyot, de azért ütött. Érdekes és izgalmas volt, látványra is jó volt, különösen a teleportáló gép a neoncsövekkel... Vincent Price meg... hát, nem hiába csináltam neki külön címkét ;)

Ajánlás:
Mindenkinek ajánlom, mert ez egy olyan klasszikus, amit nem szabad kihagyni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése