2012. április 11., szerda

#1 zene ismertető: Have a Nice Life és a Giles Corey

Utólag is BOLDOG HÚSVÉTOT

Egybe veszem a kettőt, mert végül is ugyanazon agyból jöttek....
A Have a Nice Life 2000-ben alakult amerikai duó, eddig 3 lemezt adtak ki, és még mindig működnek. A tagok Tim Macuga és Dan Barrett, befelé fordulós-komor hangulatú-shoegaze-experimentális-post-industrial-rockot játszanak, viszonylag sokféle hangszer és stílus megjelenik a számaikban.
Elég masszív hangulata van. Ja, és ha hasonló együtteseket kéne megneveznem... Joy Division és Swans... de elég eredetiek.

Mint ahogyan az sejthető, ezek a zenészek nem a happy-go-lucky kategóriába tartoznak. Főleg Dan Barrett, akinek miután nem sikerült kinyírnia magát elkezdett anyagokat gyűjteni, hogy meglássa, érdemes-e élni. Ebből született a Giles Corey (btw. ez az a muksó, aki még jóóó régen élt, és amikor kivégezték, úgy kellett meghalnia, hogy kövekkel nyomták agyon, tőle származik a hírös idézet: "Még több súlyt!"("More weight!")). Ezek a számok még talán a HaNL-énál is sötétebbek, mintha egy temetőben vették volna fel az egészet... sok kísértet és reménytelenség került az albumba, de már nagyon régen nem hallottam ennyire szép zenét. Komolyan.
Ebben több az akusztikus hangszer, néha egy kicsit folkos... így furán hangzik szerintem nem is lehet elképzelni, ha valaki még nem hallotta, milyen. Nyugodtabb is valamivel a HaNL-nál, de csak azért valamivel, mert arra sem éppen jellemző a zúzás.

Ennyit tudtam összeszedni róluk, sajnos nem sok infó kering róluk a neten.
Have a Nice Life linkek:

Giles Corey linkek:

Have a Nice Life:







Giles Corey:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése