2011. április 28., csütörtök

Anime: Deadman wonderland - 2. rész

Már nagyon régóta nem vagyok kibékülve ezzel a 24 óra= 1 nap dologgal, de magától nem fog változni, szal annyit tehetek, hogy az alvásra pazarolt órákat használom ki... ja, és ezt még nem említettem, de én egy általános ellenpélda vok... (Ma még egy másik filmismertetőt is szeretnék fölrakni, meg egyebeket, szal senki ne csodálkozzon, ha kretén időpontokban kerülnek föl ide... bár valószínűleg amúgy sem csodálkozna rajta senki.)
Nemtom, hogy utoljára melyik könyvet említettem meg, de most kezdtem Philip K. Dicktől az Ubik c.-t, még nagyon az elején tartok, de érdekesnek ígérkezik... Amúgy azért olvasom most ezt, mert már baromi régóta el akartam olvasni, csak valamiért mindig más akadt a kezembe, meg amúgy is tele van a ház Philip K. Dick könyvekkel... (Amúgy asszem ezt is feldolgozzák, és csinálnak belőle valami hű-de elvont tömegfilmet, valszeg olyan színészek főszereplésével, akiket mindenki ismer... sok könyvével tették ezt.)

Deadman wonderland

2. rész: Antidote (Candy)



A raboknak 3 naponta meg kell enniük egy cukrot, ami a nyakörvükből a testükbe fecskendezett mérget hatástalanítja... Ez egy helyi szabály, Ganta viszont nem tudott róla, és nincs meg a cukra, így ha életben akar maradni...



El kell indulnia a Kutyafuttató Versenyen (Dog Race, de ha valaki frappánsabban tudja ezt magyarra fordítani, szólhat...) és meg kell nyernie a 100000 cast pontot... (ez a helyi pénz, és ugyanúgy bármit lehet belőle venni, akár éveket a letöltendőből...)((Takami) Yoh, az új haverja tájékoztatja erről, amúgy egy elég sunyi gyerek...)



Ja, és ha valaki nem nyeri meg (csak 1 nyertes lehet...) a versenyt, akkor az azt jelenti, hogy még a futam közben feldarabolódott/lelövődött/halálra sokkolódott/felszúródott vagy egyéb kellemetlen halálban volt része... c'est la vie!

--------------------------------------------
Mivel ismerem a mangát, nem lepődtem meg túlzottan az eseményeken (ez valamennyire hátrány is, hogy mindig tudom, hogy mi következik...), aki viszont nem olvasta a mangát, annak valszeg elég kiszámíthatatlan lehet, nagyon ötletes egy anime ez...
Amit még fontos megemlíteni (ennek később lesz nagy jelentősége) az az, hogy a karakterek nagyon megtévesztőek lehetnek, mert egy-két ember, aki az elején negatív szereplő, arról kiderülhet, hogy rendes, nagyon sok embernél meg ez pont fordítva van... egyeseknél elég extrém módon nyilvánulhat meg ez...
Amúgy a cselekmény felgyorsul 1-2 (inkább 2) részen belül, ez még csak a bevezetés...
És a cenzúra nagyon idegesítő... aki nem bírja, úgysem fogja nézni, meg amúgy is röhejes rajzfilmeket cenzúrázni, nem nagyon értem, hogy minek kell oda... Úgy tűnik, hogy alapból így csinálták, hogy a véresebb részeknél a kép túl világos vagy túl sötét, nem fogok normális verziót találni... (ÉÉÉÉS SPOILER!!! Arra kíváncsi leszek, hogy hogy oldják meg a cenzúrát, amikor majd a saját vérükkel harcolnak a szereplők... csak nem fogják nézhetetlenre sötétíteni az összes olyan részt...)

Az opening (általában az első részeknél még nem szokták leadni, mindig a 2.-ig várnak...):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése