2010. július 20., kedd

Save the green planet!

Eredeti cím: Jigureul jikyeora!
Év: 2003
Ország: Korea
Műfaj: sci-fi, dráma, fantasy, thriller, vígjáték
Rendező: Joon-Hwan Jang
Szereplők: Ha-kyun Shin, Jeoung-min Hwang, Yun-shik Baek

A történet:
Kang Man-shik 45 éves, jó módban él feleségével és gyerekeivel, munkahelyén vezetői posztot foglal el. De ez mind csak a látszat, mert valójában ő egy idegen az Andromédáról... vagy legalábbis Lee Byeong-gu, a megszállott sci-fi rajongó, gyógyszerfüggő méhész biztos benne... Ráadásul az űrlények hercege el fog jönni a következő teliholdkor, ami semmi jót nem ígér.
Az egyetlen, aki megállíthatja ezt a katasztrófát maga Lee Byeong-gu! Így hát elrabolja a fickót, majd leviszi őt a földalatti bunkerébe. Miután a túszt alsógatyára vetkőztette, lenyírja a haját (ami Lee Byeong-gu szerint antennául szolgál az idegeneknél), és különböző kínzásoknak veti alá, részben vallatásból, részben azért, hogy "ártalmatlanná" tegye... Mindebben segítőtársa Su-ni, az infantilis, nagydarab cirkuszi kötéltáncosnő.
Eközben persze a rendőrség is felfigyel az elrablásra, és Choo nyomozó is, aki a többi rendőr megvetésének tárgya...
Később megtudhatjuk, nem csak a föld megmentésének célja áll a rablás mögött...
A rendőrök egyre közelebb jutnak a tetteshez, a telihold napja pedig vészesen közeleg...

Személyes vélemény:
A rendező első filmjében remekül megoldotta a műfajok keverését... Ebben szinte minden van, mégsem lett zavaros, a nézőnek nem az jut eszébe, hogy túl sok mindent akartak beletenni. A film vége különösen tetszett, mert nem a szokásos módon ér véget, és ez számomra felüdülés azok után, hogy az ilyen típusú filmek általában egy vonalat követnek. És lelkileg mindenki, aki meg akarja nézni készüljön föl arra, hogy a vége fele egyre szomorúbb lesz, néhány viccesebb résszel megszakítva... Amúgy nagyon sokszínű és mozgalmas, úgyhogy nem hiszem, hogy bárki is unná magát a filmen... nekem legalábbis bejött.

Ajánlás:
Kb. 16 éves kor fölötti nyitottabb embereknek ajánlanám. (Méheknek tilos!)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése