2010. december 2., csütörtök

Masters of horror 1.évad 2.rész: Dreams in the Witch-house


Ország: USA
Műfaj: fantasy, horror
Rendező: Stuart Gordon
Szereplők: Ezra Godden, Chelah Horsdal, Campbell Lane, Jay Brazeau

A történet:
Walter egy csöndes, nyugodt helyet keres, ahol a tanulásra koncentrálhat... Talál is egy öreg szállóban egy szobát, ráadásul a bérleti díj sem sok. A szoba kissé lerobbant, és néha patkányok randalíroznak az épületben, de a fickó még ezzel is megbarátkozik valahogy... De amikor baljós hangokat hall a fal mögül a sarokból, és egy emberarcú patkány dumál hozzá, Walter kezdi magát hülyének érezni, ráadásul ebben környezete is egyetért vele...

Személyes vélemény:
A vége felé van pár véresebb jelenet, de nem sorolnám attól még a horror műfajhoz a filmet... inkább valami fura fantasy-vígjáték mix horror elemekkel, de nem annak írtam, mert nem tudom biztosra, hogy milyen szándékkal csinálták az egyes jeleneteket... mondjuk, hogy horror-fantasy (ha már ez egy horrorfilm sorozat...). Ha vígjátéknak szánták, akkor az sikerült is nekik, szerintem a patkány, meg a Csillagkapuból kölcsönzött speciális effektek elég viccesek voltak, ha viszont komolyan gondolták ezt, hááát... akkor elcseszték.
Attól eltekintve, hogy ennyire idétlen lett, az előző filmmel ellentétben itt legalább sikerült a megfelelő hangulatot(, ebben az esetben misztikus/néha horrorisztikus) megteremteni.
Egy H.P. Lovecraft mű alapján dolgoztak a készítők, ami nem annyira különleges, rengeteg filmben dolgozták már fel az író munkáit. Annyi biztos, hogy azok közül nem ez a legrosszabb darab. Vannak hibái, de egészen okés volt, a néző elszórakozik rajta, tehát a célját végülis eléri...

(Amúgy a sorozat címe csalóka, mert több rendezőnél szerintem egy kicsit erős ez a "horror mestere" titulus, ok, van egy-két híresebb horrorfilmjük, de nem kifejezetten a legnagyobb horrorfilm rendezők, és úgy sejtem, nem az ehhez a sorozathoz készített filmjeikkel fogják megváltani a világot... Stuart Gordon esetében, Re-animator ide vagy oda, sajnos ez nem eléggé horror film.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése